Bruidsboeket en corsage maken

Bestel wel op http://www.bruidsboeketmaken.nl/ Veel Keus, Lage prijs en Super Snel

zaterdag 19 juni 2010

Boekethouder zilver, Bruidsboeket op Bridy zelf maken, Zilver of gouden bruidsboekethouder

Sierlijke elegantie met de Oasis Zilver & Goud Boekethouder.


Dankzij de gave afwerking in goud of zilver maakt de OASIS® Elegant ®boekethouder elk bruidsboeket bijzonder waardevol.

■ Een plezier om vast te houden

Met de OASIS® Elegant ® boekethouder is afwerking van het handvat volledig overbodig.

Werkwijze:

*Neem ruim water en leg de Bridy erin, laat de Bridy zichzelf volzuigen zonder dat u het verder aanraakt, dus niet onderduwen dan komt er lucht in en is de boekethouder onherstelbaar beschadigd.

*Zet de bruidsboekethouder in een houder bv vaasje zodat u gemakkelijk kunt werken. 

*Zet alle rozen eerst op draad, bv maat 0.8 die is 40 cm lang en wordt vaak Mt 08.40 genoemd, en tape het af met bloemistentape.

*Steek de eerste rozen in de boekethouder, zorg dat de stengel in het steekschuim zit, en dat de draad aan de andere kant uitsteekt, [dit is zeker van belang bij de eerste bloemen]. Buig het uiteinde van de draad om het frame/netwerk van de bridy. Doe op elke bloemsteel wat koudlijm voor u ze in het steekschuim steekt.

Zet eerst de gewenste vorm van het bruidsboeket uit, in dit geval is het de druppelvorm, dan is het het handigst om met de rozen te beginnen. Bij een rond bruidsboeket is het soms handiger om eerst met het groen te beginnen en daarna de bloemen er tussen te verdelen. Hier wordt weinig groen gebruikt dus beginnen we met de rozen.

*De korte Stephanotis bloemen worden op dunne zilverdraad gezet. De ander bijmaterialen en groen zetten we bv op corsagedraad kort 04 of mt 06.40 Dit wordt bij voorkeur ook afgetaped met bloemistentape.
 
*Ter accentuering van de zilveren boekethouder worden enkele rozenblaadjes in zilverfolie gewikkeld en tussen de bloemen ingewerkt met lijmspray.  Als alternatief kan ook een takje met groen met zilverspray geverfd worden en er tussen gestoken of gelijmd.


 
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel